Links

Voor meer informatie over:

Explosief lassen
PureFinish
Oppervlaktebehandeling
RVS Connect
3D printen van metalen
Website ALURVS
Blogs
RVS training
Corrosionwizard
DPT Clients

DPT Clients - Digital Parts Transfer

Animatie van het 3D printen van metalen onderdelen

MIC Europe

Gespecialiseerd in het bieden van onderzoek en oplossingen bij sprinkler brandbeveiligingsinstallaties en leidingsystemen met stilstaand water die te maken hebben met corrosie. Met name het voorkomen en oplossen van MIC (microbiologisch geïnduceerde corrosie) problemen is een van de specialisaties.

RVS training

Leama is ontstaan vanuit het platform www.alurvs.nl die al ruim 32 jaar uitgever is van vakinformatie over de materialen roestvast staal, aluminium en andere hoogwaardige metalen zoals titaan en nikkel.

Blogs

Ko Buijs schrijft al jaren informatieve blogs over zeer uiteenlopende onderwerpen voor het vakblad ALURVS dat een uitgave is van 2Blonds.

Website ALURVS

ALURVS is een print- en onlinemagazine voor de Aluminium en Roestvast Staal branche. Op deze site is een uitgebreide kennisbank te vinden van zowel aluminium, roestvast staal en andere hoogwaardige metalen.

3D printen van metalen

Select Laser Melting (SLM) en Additive Manufacturing (AM) zijn andere benamingen voor dit proces. Met het 3D printen van metalen is het tegenwoordig mogelijk vrijwel elk metaalproduct te printen.

RVS Connect

Een organisatie die cursussen en advies aanbiedt op gebied van roestvast staal.

Oppervlaktebehandeling

De bedrijven Rösler en Eurofinish bieden een specialistische oppervlaktebehandeling aan waarmee een superieur roestvast staaloppervlak kan worden bereikt.

Explosief lassen

Een kouddruklasproces dat ongekende mogelijkheden biedt om metalen aan elkaar te lassen die normaal gesproken met thermische lasprocessen niet aan elkaar verbonden kunnen worden. Men kan dan denken aan combinaties zoals aluminium/staal, titaan/roestvast staal, koper/aluminium maar ook combinaties die wel thermisch te verbinden zijn zoals nikkel/staal, nikkellegeringen/ roestvast staal e.d. Bij dit laatste moet men dan vooral aan het cladden c.q. bekleden denken van koolstofstaal of roestvast staal t.b.v. de apparatenbouw.