Metaalselector 5.0

Een waardevolle hulp bij het kiezen van het juiste metaal voor al uw toepassingen.

metaalselector

Metaalselector bestelformulier

De Metaalselector is verkrijgbaar via deze website en kost 400 euro excl. BTW.
Via onderstaand formulier kunt u uw bestelling plaatsen. U krijgt dan een link naar het installatieprogramma toegestuurd en een factuur naar het opgegeven adres.

  Ik wil graag: (benodigd)
  Metaalselector bestellen
  Meer informatie over Metaalselector

  Metaalselector

  De Metaalselector helpt u bij het snel en eenvoudig kiezen van het juiste metaal voor toepassingen in bijvoorbeeld metaalconstructies, machineonderdelen, (petro)chemische installaties, laboratoriuminstrumentatie etc. Voor dit doel is de Metaalselector ingedeeld in vier hoofdsegmenten. De Metaalselector kwam tot stand in samenwerking met Ko Buijs en Barsukoff Software.

  Equivalentenlijst

  Het zoeken van het juiste metaal via verschillende normaanduidingen, waaronder het Europese Materiaalnummer, DIN, BS, UNS, AISI en AFNOR. Van de meeste metalen ziet men tevens een analyse van de chemische samenstelling, de typische toepassingsgebieden en de mechanische eigenschappen. De gegevens zijn beschikbaar voor onder meer titaan, nikkel, roestvast staal, koper, gereedschapsstaal en constructiestaal.

  Analyse

  Het zoeken van een metaal via een opgave van de gewenste chemische samenstelling. Net als bij de equivalentenlijst ziet men van de gevonden metalen de chemische samenstelling, de typische toepassingsgebieden en de mechanische eigenschappen.

  Corrosiegegevens

  Voor het gebruik van metalen kunnen gegevens over corrosie belangrijk zijn. Het beoordelen van de corrosiesnelheid en corrosieprestaties van een metaal bij diverse chemische belastingen. Uit een chemicaliënlijst kiest men eerst een chemische stof met een bepaalde concentratie en temperatuur. Vervolgens kiest men een metaal. Daarna wordt van deze combinatie de corrosiebestendigheid weergegeven.

  Vraagbaak corrosie

  Een vraagbaak met meer dan 1300 vragen over o.a. corrosieproblemen, waarin men kan zoeken op trefwoorden.

  Stainless steel - Nitric acid
  Nickel - Sulphuric acid
  Nickel - Hydrochloric acid
  Stainless steel - Oxalic acid
  Stainless steel - Sulphuric acid
  FAQ - Duplex